Alcoholverslaving

Je alcoholverslaving aanpakken

Alcoholverslaving is niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Vaak heb je al zo’n beetje van alles geprobeerd maar lukt het niet. Geef dan nu niet op want ook voor jou is er een juiste methode. Dat hoeft de AA niet te zijn of een dure afkickkliniek waarbij je je distantieert van de werkelijkheid. Bel me eens en luister naar wat ik te vertellen heb, ik weet bijna zeker dat je het dan een kans gaat geven. Als jij je probleem onder ogen kunt zien en bewust kiest met je hoofd en je hart dat je er iets aan wilt doen dan kunnen we samen los. En je zal zien dat het super gaaf en leuk kan zijn om aan je verslaving te werken. Het is maar net hoe je er tegen aan kijkt!  

diverse methodes

Er zijn veel manieren om de controle over je alcoholgebruik terug te krijgen of volledig te stoppen met drinken, verschillende manieren voor verschillende mensen en er is ook een manier voor jou.

Ik maak gebruik van een combinatie van methodes, jouw eigen innerlijke kracht en De Sinclair Methode en de resultaten zijn geweldig. Doel is controle te krijgen over je drinkgewoontes en zelf te kunnen bepalen of  je blijft drinken en af en toe een glaasje drinkt of volledig stopt.

het is ons van jongs af aan geleerd

alcoholproblemen

Alcoholverslaving wordt zwaar onderschat en is een steeds groter, wereldwijd probleem. Het alcoholgebruik onder jongeren neemt sterk toe en hoe kan het ook anders, er is ons van kleins af aan geleerd dat het gezellig is om te drinken. Dat je er rustig van wordt en dat het stress verminderend werkt.

drinkmaatjes en slachtoffers

alcoholproblemen-sinclair methode

We hebben ze allemaal, vrienden waarmee het zo gezellig is om te drinken. Heb je wel eens nagedacht dat als je niet samen zou drinken, of je dan nog steeds vrienden zou zijn? Wat zou je samen doen als je allebei geen alcohol zou drinken? Die vrienden zijn ook vaak de eersten die je zeggen dat het onzin is om te stoppen omdat je helemaal geen probleem hebt.

Je spouse, je andere vrienden, collega’s en familie die zeggen ‘slachtoffer’ zijn geworden van jouw alcoholgebruik. Je voelt je bijna een crimineel door de wijze hoe ze je betichten van overmatig drankmisbruik en leugens. Je hebt niet alleen je eigen leven, maar ook hun leven verpest.

goede bedoelingen

Familie, collega’s en vrienden die van alles proberen om jou maar te laten stoppen of minderen. Ze weten precies hoe het er met jou voorstaat. Je vergooit je leven, je baan, je relaties, enz enz. Ze bedoelen het goed, maar je wordt er niet vrolijk van. Vaak belandt je in een afkickkliniek en met hulp ga je detoxen totdat je geen druppel meer drinkt en er ook geen behoefte meer aan hebt. Helaas vallen 90% van mensen die een dure afkickkliniek bezoeken binnen twee jaar weer terug in hun oude gewoontes.

Jouw Leven, Jouw Geluk

Belangrijk is dat je nu eindelijk zo ver bent om je leven te veranderen. De eerste stap heb je al gezet door op deze pagina te belanden, de volgende is de telefoon te pakken of een mailtje te sturen. Ook jij hebt het recht om ’s morgens wakker te worden zonder spijt omdat je weer (teveel) gedronken hebt. alcoholist-alcohoprobleem

Het logo en de slogan ‘Drank maakt meer kapot dan je lief is’ gebruiken we met toestemming van het Trimbos Instituut.